Specialismen

Tandartsenpraktijk Vega Sánchez is gespecialiseerd op het gebied van cosmetics, implantaten, bleken en facings

Cosmetics

Vroeger was de rol van de tandarts vrijwel uitsluitend gericht op het gezond houden van het gebit. Vandaag de dag besteedt de tandarts ook aandacht aan andere aspecten.

De patiënt van tegenwoordig heeft ook andere wensen en noden waar de tandarts hulp kan bieden. Een van deze aspecten is ‘cosmetics’. Naast gezondheid is ook esthetiek – het schoonheidsaspect – een aandachtspunt. U kunt een in medisch opzicht gezond gebit hebben, maar toch niet tevreden zijn met uw gebit omdat het niet de gewenste uitstraling heeft.

Bepaalde gewoontes zoals duimen of koffie drinken kunnen de oorzaak zijn van een scheef gegroeid of verkleurd gebit. Natuurlijk kan ook leeftijd een rol spelen, naarmate u ouder wordt kan uw gebit veranderen.

Tandartsenpraktijk Vega Sánchez is de aangewezen persoon om u te behandelen dan wel door te verwijzen naar bijvoorbeeld een orthodontist. Hij doet dit in het besef dat uw gebit voor een belangrijk deel de uitstraling van uw gezicht bepaalt.

Implantaten

Traditioneel zijn kronen en bruggen de middelen waarmee het wegvallen van een tand of kies wordt ondervangen. Tegenwoordig wordt in bepaalde situaties een implantaat voorgesteld. Bij een implantaat wordt niet gebouwd op een onderliggende kies (zoals bij een kroon) of op naastgelegen kiezen (zoals bij een brug), maar wordt een kunstkies of -tand aangebracht op een pin die zelfstandig in de kaak is ingebracht. Een implantaat is mogelijk wanneer er één kies of tand weggevallen is, maar ook wanneer het meerdere tanden of kiezen betreft.

Sommige mensen zijn misschien huiverig voor het nemen van een implantaat, maar dit is niet nodig. Een implantaat wordt alleen geadviseerd wanneer dit echt nodig is en bij het plaatsen wordt u vanzelfsprekend verdoofd. Het traject van plaatsing duurt meestal een half jaar, waarna u verzekerd bent van een mooi als duurzaam resultaat.

Omdat implantologie een specifieke deskundigheid vereist zal tandartsenpraktijk Vega Sánchez deze behandeling niet zelf uitvoeren maar doorverwijzen naar een implantoloog.

Bleken

Naarmate u ouder wordt kan uw witte gebit een gele uitstraling krijgen. Tegenwoordig zijn er uitstekende methoden om uw gebit weer hagelwit te krijgen. Na een behandeling van enkele uren heeft u weer een gebit dat er als nieuw uitziet.

De w erkwijze van tandartsenpraktijk Vega Sánchez is als volgt: Allereerst beoordeelt uw tandarts of uw gebit in aanmerking komt om het te laten bleken. Bij kinderen en tieners wordt de behandeling namelijk niet toegepast omdat de wortels nog niet volledig gevormd zijn. Vervolgens maakt de tandarts een foto van uw gebit zodat u achteraf het resultaat zelf kunt beoordelen. De tand wordt met behulp van bepaalde vloeistof gebleekt wat overigens een pijnloze behandeling is en niet slecht voor uw tanden. Achteraf wordt er weer een foto gemaakt en kunt u zelf het resultaat beoordelen. Een behandeling biedt ongeveer 4 jaar resultaat.

Voor meer informatie en advies kunt u terecht bij de tandarts of een van de assistentes.

Facings

Een aantal jaren geleden werd er regelmatig een televisieprogramma uitgezonden waarbij mensen een totale metamorfose kregen. Vaak wilden de deelnemers ook hun gebit aanpassen. Een scheef gegroeid en verkleurd gebit werd omgetoverd naar een stralende glimlach. De techniek die hierbij werd toegepast wordt ook wel ‘facing’ genoemd.

Er zijn twee methoden voor facing die verschillen op basis van materiaal en prijs.

Bij de ene methode gebruiken we plastisch materiaal, materiaal dat normaal voor een vulling gebruik wordt. Plastisch materiaal geeft een mooi resultaat, de tanden kunnen volledig op maat gemaakt worden. Deze facing wordt ter plekke gevormd en over het gebit heen geplaatst.

Bij de andere methode gebruiken we porcelein. Deze facing is duurder omdat het materiaal van hoogwaardige kwaliteit is. Porcelein heeft een mooie glans en een authentieke uitstraling. Het plaatsen van beide facings gebeurt op identieke wijze. Allereerst wordt uw gebit gescand, vervolgens worden de facings gemaakt en op uw gebit gelijmd.

Als u niet helemaal tevreden bent over de uitstraling van uw gebit bieden facings u een prachtige kans om hier verandering in te brengen.

Afspraak maken?

Maak telefonisch een afspraak via 0164 - 250 152.Wij zijn te bereiken tussen 8.30 en 12.00 uurof tussen 13.15 en 17.00 uur.

Neem contact op